C6 kezdőlapnak | Kedvencekhez adom

Gasztrokaland

Rózsapuding, mézes sör

Ajánlom ismerőseimnek

mandula 2009. február 18., szerda 22:41

Tallin tele van cicás gyapjúkesztyűket és szarvasos térdzoknikat áruló nénikkel, kőmacikkal meg jó éttermekkel. Ha szeret valaki középkort játszani (persze amolyan díszes, kivilágított középkort) és óriási húsokat enni, feltétlenül el kell látogatnia az Olde Hansa-ba.

Félhomály, cimbalmos-furulyás zene, gyertyák, faasztalok, régibe öltözött fiatal pincérek, finom illatok, szellemesre rajzolt étlap. Ez az első benyomás. Aztán jön a kóstolás, amit nagyon nehéz abbahagyni. Mert ott vannak a fenyőillatú fűszeres sörök, a fenyőillatú mézes sörök meg a fenyőillatú fűszeres-mézes sörök. Aztán érdemes megkóstolni a bárányhúst, a rózsapudingot, az áfonyás páleszt, a mandulás csirkét, a medvehúst, a sáfrányos kacsahúst, a grillezett lazacot és a sörös sertésszeletet. A köretek is egészen különlegesek: választhatunk gyömbéres fehérrépát, diós kenyeret, titkos recept alapján készített savanyúkáposztát, sokféle krumplit és sajtot. Van angolnyelvű étlap, és a felszolgálók is tisztességesen beszélik a nyelvet, így akkor sincs semmi baj, ha elakadunk a menü fantázianeveinek megfejtésében. A hangos orosz bácsikat a szomszéd asztalnál pedig hamar meg lehet szokni...

Tallin óvárosa, Vana turg 1.

az Olde Hansaaz Olde Hansa a bejárat nappala bejárat nappal a bejárat éjjela bejárat éjjel a felső szinta felső szint középkori falmanusközépkori falmanus itt szoktak zenélni a zenészekitt szoktak zenélni a zenészek szerelmeskedős sarokszerelmeskedős sarok lépcsőfordulólépcsőforduló orosz bácsik éneklős helyeorosz bácsik éneklős helye medvehusi áfonyás szósszalmedvehusi áfonyás szósszal talán bárányhústalán bárányhús rózsapudingrózsapuding tömeggyertyatömeggyertya

Kapcsolódó linkek