C6 kezdőlapnak | Kedvencekhez adom

Költöztető

Falra hányt kincsek

Ajánlom ismerőseimnek

morzsi 2008. október 30., csütörtök 21:06

Ő Márta, nem Márti! Márta! Kreatív, ügyes, igazi ezermester és még azt is megengedte, hogy beszemtelenkedjünk otthonába, körülnézzünk, és jópofa ötleteket csenjünk tőle lakberendezés tantárgyból!

Márta, azaz Márta!Márta, azaz Márta! C6: Vicces a falinaptárad! Saját ötlet?

Márta: Nem egészen, de végül is az! Egy szombat este az Ugrásra készen című amerikai filmet néztem, ahol két fiatal minden hónapban átfestette a falat, illetve a falon található naptárat a hónap napjainak megfelelően. A film után elmentem bulizni, ami úgy feldobott, hogy úgy döntöttem, nekem is kell egy ilyen naptár. Hajnalban hazamentem és neki is láttam a festésnek.

C6: Nyugtass meg, hogy nem fested át havonta!

M: Dehogy festem! Egyszerűen megoldottam, ugyanis minden napnál van egy rajzszög és a hónap napjait, vagyis a számokat pakolom át hókezdéskor. Nem nagy energia befektetés, viszont van egy szép "kis" naptáram.

C6: Milyen technikával készült?

M: Közönséges lakkal átkentem néhányszor a meszelt falat, majd falfestékkel került rá a naptár rácsa. A képeket, fotókat, dekorációkat pedig ragasztottam.

C6: Ez az érdekes falipolc honnan származik?

M: Hm... hát ezt Apu szerezte valahonnan és ez egy betűszekrény. Régi nyomdászati kellék, ebben tárolták az ólombetűket. Igazából fiókként funkcionált régen, én meg lefestettem, majd a fülénél fogva fellógattam a falra.

C6: Mi ez a sok apróság rajta?

M: Imádom a régi dolgokat, az elmúlt években rengeteg gyűlt össze, így a betűszekrény hangulatos falipolccá avanzsált.

C6: Fotózol is?

M: Hobbi szinten igen, volt egy időszak, amikor ajtókat, ablakokat fényképeztem. A falon található fotók közül van olyan épület, ami már nem létezik: volt egy kedvenc omladozó házam a Bécsi úton, ahol sokat kattintgattam, de sajnos már lebontották.

C6: Mire vagy a legbüszkébb a lakásodban?

M: Hogy sikerült megoldanom a szekrény nélküliséget. Ki nem állhatom a szekrényeket, mert "elszívják" a teret. Mindenféle jópofa tároló megoldást találtam ki, így a dolgaimnak is jutott hely és a szekrényt is megúsztam. A két kezemmel gyártottam étkezőasztalt, meg hozzá ülő alkalmatosságnak egy padot, ahová rengeteg minden befér. Az ablak alatt is sikerült kialakítani egy tárolót. Lényeg a lényeg: nincs szekrényem!!

a falinaptár közelrőla falinaptár közelről betűszekrénybetűszekrény apróságok a régmúltbólapróságok a régmúltból ücsörgő üvegcsék a galéria tartógerendájánücsörgő üvegcsék a galéria tartógerendáján