C6 kezdőlapnak | Kedvencekhez adom

Budapest

Seven seconds

Ajánlom ismerőseimnek

morzsi 2007. augusztus 02., csütörtök 17:37

Avagy, ne felejts el emlékezni!

A múltkor tíz percig gondolkoztam azon, hogy előző este mit csináltam. Hiába erőlködtem, egyszerűen nem jutott eszembe...2020-ra 40 millió Alzheimer beteg lesz a világon. Számuk sajnos csak növekedni fog, 2050-re meghaladja a 100 milliót, amely azt is jelenti, hogy Földünk minden 85. lakóját megtámadja a gyógyíthatatlan kór.

Alois AlzheimerAlois Alzheimer Az Alzheimerről

Biztosan te is megtapasztaltad már, hogy milyen érzés nem emlékezni, még ha rövid időre is. Nos, vannak és sajnos nem is kevesen, akik kénytelenek átélni emlékezetük elvesztését. Örökre. A betegségnek 24 millió áldozata van jelenleg a világon és 7 másodpercenként diagnosztizálnak egy-egy új esetet. Fontos probléma, amivel foglalkozni kell. Ezt teszi a Feledékeny Emberek Társasága.


Sarah Polley

A nagyszájú SarahA nagyszájú Sarah Emlékszel a Váratlan utazás című sorozatra? Gyermekkorunk egyik meghatározó eposza volt, és benne a kis szöszi, Sarah-ra, akinek az igazságérzete mindig nagy volt. Szerencsére nem csak a filmben. Sarah Polley felcseperedvén is azon ügyeskedik, hogyan tudná felhívni a figyelmet a világban létező problémákra. Az élet nélkülem című filmben egy 23 éves daganatos lány életének utolsó időszakát mutatja be.Egyre távolabb

A legújabb Sarah Polley film ismét egy dráma. A 28 éves filmrendező megható történetben mutatja be egy házasság végét és egyben a sírig tartó szerelmet. Fiatalon nehéz elképzelni milyen kötődés alakulhat ki két ember között negyven év együttélés után. NEEEGYVEN ÉV!!! Azt még nehezebb elképzelni milyen érzés lehet, amikor párunk elkezd felejteni. Eleinte csak olyan apróságokat, hogy mit akart vásárolni a boltban, majd, hogy a konyhában hol találja az evőeszközöket, végül elfelejti önmagát és elfelejt bennünket. Negyven év után átélni azt, hogy szerelmünk tárgya mosolyogva bemutatkozik nekünk majd a családunkról kérdezget az egyik legborzasztóbb dolog lehet a világon. Erről szól a film benne rengeteg érzelemmel és megható jelenettel és azzal a megdöbbentő ténnyel, hogy az Alzheimer-kór esetében hozzátartozónak lenni nagyon nehéz. Azt hiszem nehezebb, mint magától a betegségtől szenvedni. Alzheimer kontra egészséges agyAlzheimer kontra egészséges agy A film magyarországi díszbemutatóján a betegség hazai áldozataira, köztük Puskás Ferencre is emlékeztünk többek között Puskás Ferencné és Sarah Polley társaságában.

Kapcsolódó linkek
Csak belépett felhasználók kommentezhetnek. Lépj be (az oldal tetején), vagy kattints ide a belépéshez.
Regisztrálni itt tudsz.