C6 kezdőlapnak | Kedvencekhez adom

Budapest

Magyar foci női szemmel

Ajánlom ismerőseimnek

morzsi 2007. augusztus 23., csütörtök 08:40

Nem értek a focihoz, de szeretem. A magyart nem annyira... egészen tegnapig!

a kezdésa kezdésSose voltam még igazi stadionos focin. Tegnap viszont egy hétévesnek köszönhetően részese lehettem egy hatalmas őrjöngésnek a Puskás Ferenc stadionban. Odafelé menet tippeltünk. A hétéves meg én 3:0-ra, aztán módosítottunk 4:0-ra az olaszok javára. A hétéves apukája 3:1-re tippelt. Azt nem mondta kinek a javára, úgyhogy mostantól lottózunk.
A meccs menetét nem fejtegetem, úgyis mindenki tud mindent. Na, de, ami pótolhatatlan, az, hogy részesei lehettünk végre egy hibátlan magyar focinak. Hihetetlen jó érzés volt együtt ordítani 35 000 emberrel, illetve 34 998 szurkolóval. Előttünk ugyanis (hát persze, hogy pont mi előttünk) két lelkes olasz drukker ült. Egy magyar nő és egy magyar férfi.Egy pár voltak és valószínűleg őrültek. A lánynak rettentő büdi fejszaga volt, olasz mezben csücsikélt távcsővel a kezében. Borzalmas hangon ordított, hogy: "Hajrá olaszooook!!" Mondtam is, ezt biztosan megértik a fiúk. Minden alkalommal, amikor a kukkerban megpillantotta valamelyik helyes olasz popsit vagy vádlit, hangja eltorzult és furcsa rángó mozgásba kezdett a teste. Nem is ezzel volt bajom. Az olaszok jól fociznak, szívesen felejti rajtuk az ember a szemét. Hanem, amikor berúgtuk az első gólt és mi 34 998-an kiabáltunk, dudáltunk, büszkék voltunk, ez a két szerencsétlen teljes gyászba borult. Nem hittem a szememnek. Aztán a hangulat egyre forróbb, a közönség egyre hangosabb lett, jöttek a gólok és ők egyre lejjebb csúsztak a székükben. A lány néha még erőtlenül beleordított a tömegbe. Meglepően azt, hogy: "Hajrá olaszooook!!". Mi meg dudáltunk egyet a fejük felett, hátha... de nem. A játék végét meg sem várták. Szerencsére! Na, ilyen magyarok is vannak.

a bemelegítésa bemelegítésHogy feledtessem ezt a történetet, elmondom gyorsan, milyen jó hullámozni! A hang és a tömeg egyszerre sodródik feléd, így: öööÖÖÖÖÖÖ. Kicsit félelmetes, de annál viccesebb, ahogy sodródik körbe a rengeteg kéz. Várod, hogy odaérjen, aztán magával ragad és te is felállsz: öööÖÖÖÖÖ!!!

Ami még nagyon tetszett, a stadion jobb oldalán elhelyezkedő szurkolótábor hatalmas zászlókkal időnként rázendített: MIN-DEN-KI SZUR-KOL-JON! MIN-DEN-KI SZUR-KOL-JON! És lássatok csodát, beindultak a dudák, tapsvihar, kiabálás.

Szuper kis meccs volt. Annak ellenére, hogy a hétéves is úgy indult neki az estének, hogy: "Hajrá olaszooook!!", hazafelé a következőképpen összegezte a játékot: "Hát, nagyon jól játszottunk, le a kalappal! Hajrá magyarok!"

Csak belépett felhasználók kommentezhetnek. Lépj be (az oldal tetején), vagy kattints ide a belépéshez.
Regisztrálni itt tudsz.