C6 kezdőlapnak | Kedvencekhez adom

Budapest

Résfalasbentonitoszagy

Ajánlom ismerőseimnek

morzsi 2007. szeptember 13., csütörtök 15:15

Nem szeretnék véleményt alkotni a 4-es metróról se pro, se kontra. Épül.

ezt írtákezt írtákÉn személy szerint június óta hallgatom a fúrókat, szívom a port, próbálom a laptopot az asztalhoz rögzíteni, mert néha nagyon ugrál az alattunk zajló munkálatok miatt. Nyáron nem lehetett ablakot nyitni, mert akkora zaj és por volt. Most sincs ez másképp. Mindegy, tűrünk, én különben is csak dolgozni járok ide. Nem élni.

Viszont, amit ma bedobtak a postaládába, az annyira vicces, hogy úgy döntöttem közkinccsé teszem. Igényes 90 grammos műnyomó papíron színes rajzokkal illusztrált kedves levél, nekünk "Kálvin térieknek". Résfalas építés kezdődik a Kálvin téren címmel.Nos, csupa jó hír: az építkezés jól halad, a templom stabilizálva. Ennek tényleg örülünk! Épségünkre rezgésmérő szerkezetekkel vigyáznak, meg kapunk majd védőfóliát. Biztos nem akarják, hogy lássuk a munkálatokat. Nem baj, majd lyukat vágunk rá, mert jó nézni, ahogy serénykednek.

A szöveg viszont tele van olyan szavakkal, amiket se én, sem pedig a harmadikon lakó Erzsi néni nem ért: bentonitos zagy, armatúra, "megkezdődik a közművek kiváltása" (ezt azért sejtem mit jelent!).

Ott vannak még a helyesírási hibák: "az résfal", "állo-más", "beleresztik".

ezt rajzoltákezt rajzolták
Vicces pici rajzok: az ég kék, a házak rózsaszínűek,. Elképzelem, ahogy ezt valaki megkapta feladatul: "Palikám, meg kellene rajzolni a munkálatokat 7 darab képregény kockában!" A képaláírásoknál egy sor véletlenül vastagítottan maradt: "A résbe beleresztik az acél" -rész (már megint ez a BELERESZTIK...), utána meg rögtön jön az armatúra. MI AZ AZ ARMATÚRA????


Azt majdnem elfelejtettem, hogy mostantól előfordulhat, hogy éjjel is dolgoznak majd, mert ha az ember elkezdi a résfalazást, azt bizony nem lehet abbahagyni. Azt írják, Karácsonyra már nem zavarnak minket (ezt ők fogalmazták így). Hm, minket amúgy sem, mert akkor nem dolgozunk. Reméljük Erzsi néni is kitart addig!Húúú, épp most néztünk ki az ablakon és jelentem a résfalazás tényleg elindult. Nagyon érdekes ám! Egy hatalmas daru végén található kb. 10 méter hosszú fém valami megy le a földbe ásott lyukba. A lyukat folyamatosan vízzel töltik fel. Szóval, ül a bácsi a daruban, megnyomja a gombot. A 10 méteres valami lemegy a vízzel teli lyukba. "Megfortyogtatja" a vizet, majd feljön és kipakol egy adag agyagos földet. És ez így megy egész nap. Ez nem hangos és jó nézni!

Hozzászólások

2007. szeptember 13. 16:08  |  1.

larisari

armatúra, vicces szó :) ciki, tudnom kellett volna, de nem tudtam, úgyhogy gyorsan utánanéztem: úgy veszem ki, sok mindennek a vázát hívhatják így (egyébként régi fegyverzetet is jelent), amúgy itt a vasbeton vasszerkezete.
2007. szeptember 13. 16:24  |  2.

morzsi

Lári-Fári, de ari vagy! köszi :)
2007. szeptember 14. 8:45  |  3.

rszilv77

Huuu azt a 10 méter hosszú izét én is látom. Csak nem te is itt dolgozol a közelben? Amúgy a srácok szépen haladnak, ma már nagyobb a lyuk. Amúgy van egy infó konténer a Kálvinon, ott biztos minden armatúrás és résfalasbentonitoszagyos kérdésre tudnak válaszolni.
2007. szeptember 14. 8:59  |  4.

morzsi

:))) deee, nahát ez a c6 fantasztikus, összehozza a sorstársakat!!
2007. szeptember 15. 17:50  |  5.

yanner

értelmező:
rés = rés
résfal = leendő vasbetonfal a résben
bentonitos zagy = amit víznek hisztek a résben, és azért van, hogy a kimarkolt föld helyén legyen valami nehéz anyag, különben bedőlne az egész oldalról. azt meg csak a fókusz szeretné!
2007. szeptember 15. 20:08  |  6.

morzsi

tenkjú :) most már tényleg minden tiszta...ezeket én vajon miért nem tudom magamtól?:)
2007. szeptember 15. 20:09  |  7.

morzsi

ööö költői kérdés volt inkább!
Csak belépett felhasználók kommentezhetnek. Lépj be (az oldal tetején), vagy kattints ide a belépéshez.
Regisztrálni itt tudsz.