C6 kezdőlapnak | Kedvencekhez adom

Budapest

Városliget és HDR

Ajánlom ismerőseimnek

C6 2007. november 04., vasárnap 12:24

Vajdahunyad vára, Hősök tere, Műjégpálya, Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum, Széchenyi fürdő... Mind része a télen-nyáron gyönyörű Városligetnek, ami nem véletlenül vált főfőfő turistalátványossággá az utóbbi 100 évben.

Ha télen-nyáron szép, ősszel még szebb: szeptemberben, októberben vagy november elején legalább egyszer-kétszer érdemes sétálni egyet a hajdani mocsárvidéken, ami később királyi vadászterületként funkcionált, majd a millennium idején elkezdték szépen beépíteni. Alpár Ignác legismertebb műve, a Vajdahunyad vára az 1900-as évek legelején nyerte el mai formáját, a Hősök terének három fő eleme közül a Műcsarnok 1896-ban, a Szépművészeti Múzeum és a kettőt "összekötő" Millenniumi emlékmű 1906-ban. Mindhármat Schickedanz Albert tervezte, a múzeumokat Herzog Fülöp Ferenccel közösen.

A Városliget többi épületének történetére most nem térünk ki, lássuk inkább a HDR-fotókat. Reméljük, kedvet csinálnak egy kis kimozduláshoz!

Kapcsolódó linkek

Hozzászólások

2007. november 5. 13:47  |  1.

szoja

Jujjj. Van köztük jól sikerült kép, de néhánynál nagyon elmásztak a színek. Tudom, nem a legkönnyebb műfaj a különböző dinamikájú képek "összedolgozása", de szerintem az arányérzék megtartását jobban szem előtt kellene tartani. Az 1, 5 és 6 ami szerintem nagyon elrugaszkodott a valóságtól, a többi viszont valóban szép.
2007. november 5. 15:29  |  2.

mandula

Köszöni szépen az építő kritikát a C6 szerk., a következő adag HDR-kép várhatóan még jobb lesz, figyelünk majd arra, hogy ne másszanak a színek! :)
2007. november 13. 15:20  |  3.

foxtrott

Ez a gumimacik vára?
Csak belépett felhasználók kommentezhetnek. Lépj be (az oldal tetején), vagy kattints ide a belépéshez.
Regisztrálni itt tudsz.