C6 kezdőlapnak | Kedvencekhez adom

Budapest

Elkelt az Aranytojás!

Ajánlom ismerőseimnek

morzsi 2008. április 17., csütörtök 16:21

"Magyarországon fél éve indítottuk az élelmiszeriparral való együttműködés kialakítását, amit hosszú távra tervezünk. Nagyon örülök annak, hogy máris négy hazai cég elkötelezte magát, amellyel több mint fél millió hazai tojótyúkot menekítettek ki a ketrecből, vagyis a teljes állomány kb. 15%-át. Ezért folytatjuk tovább a tojást termelő, feldolgozó vagy forgalmazó cégek bevonását az etikus kereskedelem kialakításába a gazdasági állatok iránt érzett felelősség alapján." hangsúlyozta Zmeskál Zita, a Fauna Egyesület tojótyúk projekt vezetője.

Az európai Aranytojás díjátadó ünnepségre Magyarországon elsőként került sor. A Fauna Egyesület látványos ceremónia keretében jutalmazott négy magyar céget, amiért nem használ kegyetlen tartásból származó ketreces tojást.
a díjazottaka díjazottak

Magyarországon elsőként adták át az európai Aranytojás Díjat a SPAR Kereskedelmi Kft-nek, a Marton Tésztaüzem Kft-nek, Lázár Vendéglőjének és a McDonald's Étteremhálózat Kft-nek. A díjazottak szélesítik az olyan elkötelezettek táborát, mint az Unilever, a McDonald's Europe, az Európai Parlament és további húsz vezető európai vállalat, melyeket április 16-án jutalmaztak Brüsszelben.
Németh Juci is az ügy mellé álltNémeth Juci is az ügy mellé állt

A Compassion in Word Farming (CIWF) és a Fauna Egyesület azokat az európai élelmiszeripari vállalatokat jutalmazza Aranytojás Díjjal, amelyek áttérnek a nemketreces tojás forgalmazására és felhasználására. A tavalyi díjazottak előző évben több mint 5 millió tojótyúkot szabadítottak ki a ketrecből, az ideiekkel együtt ez a szám már 10 millióra nőtt.

Annak ellenére, hogy egyre növekvő mértékben állítanak elő etikus tojást, Európában a tojótyúkok háromnegyede még mindig ketrecbe zsúfoltan él.
a konyhafőnök és a kampányfőnöka konyhafőnök és a kampányfőnök

Magyarországon a tojótyúkok körülbelül egyharmadát tartják ketrecben. Néhány más európai országban azonban ez a szám még magasabb: Spanyolországban és Portugáliában 97%. A díjátadó világosan jelzi azt, hogy az élelmiszeripar a ketreces helyett egyre inkább az alternatív tojást részesíti előnyben.
alkalomhoz illőenalkalomhoz illően

Aranytojás Díj

Csak belépett felhasználók kommentezhetnek. Lépj be (az oldal tetején), vagy kattints ide a belépéshez.
Regisztrálni itt tudsz.