C6 kezdőlapnak | Kedvencekhez adom

Fesztivál

VOLT - a huszadik mindent visz

Ajánlom ismerőseimnek

C6 2012. május 25., péntek 14:48

Elsősorban természetesen azért, mert ez lesz a jubileumi huszadik, ami elgondolkodtató - ilyen öregek vagyunk? Mi még emlékszünk a Sopron belvárosában, a Sportcsarnokban rendezett első VOLTokra, és arra is, mekkora fless volt, amikor "felköltözött", és először vehettük birtokba a kemping területét a hegytetőn. Azóta valóban sok idő eltelt, és ahogy mi nőttünk, úgy nőtt egyre terebélyesebbé, egyre "nemzetközibb" színvonalúvá a sokak által csak a legjobb vidéki fesztiválként emlegetett négybetűs, négynapos ünnep, és ezzel együtt a fellépők listája is egyre illusztrisabb lett. Számunkra eddig a The Prodigy, a Marilyn Manson és a The Cult show-ja volt a csúcs, az idei line-up azonban tényleg minden eddigire ráver.

Mert bizony ebből a szempontból is speckó az idei VOLT. Először is visszatér a szerintünk eddigi legnagyobb meglepetést okozó és az emlékezetünkben minden idők legjobb kisszínpados produkciójaként eltárolt Chase & Status duó, akik ezúttal is live-oznak, vagyis óriási bulira lehet számítani, ráadásul ezúttal már a - jól megérdemelt - nagyszínpadon. Itt lesz az Iggy & The Stooges - az ő korábbi Szigetes fellépésüket senki sem felejti, aki ott volt (emlékeztek Iggy fanszőrig lecsúszott farmerére, és hogy mindenki azt várta, mikor csúszik még lejjebb?). És ez még - bocs, Chase & Status, bocs, Iggy - mind semmi, az igazi meglepetések még csak most jönnek.

Mert örülünk (nagyon!) a brit Lostprophets-nek, a Snow Patrolnak, Katy B-nek, a Hadouken!-nek, a The Parlotones-nak, Toddla T-nek és az Enter Shikarinak, meg persze a kanadai Simple Plannek is, az viszont mindent visz, hogy itt lesz a norvég Röyksopp, a létező legjobb electro/electropop csapat, de a csúcsok csúcsa a két amerikai sztárvendég, Skrillex és a Faith No More színrelépése lesz! Tulajdonképpen mindkettővel úgy vagyunk, hogy el sem hisszük, és valószínűleg már rég ott csápolunk majd a koncertjükön, amikor még mindig így leszünk vele. Hihetetlen!

A "kisebbek" közül eljön a Children Of Bodom (FIN), Caspa & MC Dynamite (UK), a Camo & Krooked (A) duó (kötelező!), és persze nem feledkezünk meg kedvenc magyar koncertfellépőinkről sem (kb. fontossági sorrendben): Compact Disco, The Carbonfools, Punnany Massif, Óriás, The Kolin, Akkezdet Phiai, Magashegyi Underground, Vad Fruttik, Supernem, Soerii & Poolek, Péterfy Bori & Love Band, Quimby, Maszkura és a Tücsökraj, Anima Sound System, Bëlga, Colorstar, Tankcsapda, Odett, PASO, Csík Zenekar, Kerekes Band, 30Y, Pál Utcai Fiúk, Caramel, Nemjuci, Subscribe, Turbo, Zagar, Ganxsta Zolee és a Kartel, neo, Yonderboi, Brains, Hősök, Irie Maffia, Copycon, Magna Cum Laude, Intim Torna Illegál, Kiscsillag, Mystery Gang, Insane, HS7, Kowalski, Anna And The Barbies, Esti Kornél, Depresszió, The Hated Tomorrow, Balkan Fanatic és még nagyon, nagyon sokan mások.

Na, ezek miatt kihagyhatatlan a jubileumi 20. VOLT Fesztivál. Ott a hely!

szöcske

Kapcsolódó linkek
Csak belépett felhasználók kommentezhetnek. Lépj be (az oldal tetején), vagy kattints ide a belépéshez.
Regisztrálni itt tudsz.